Est Land

Johannes Kass lülib Keskerakonna venemeelset poliitikat ja astus erakonnast täna välja

In Eesti meediast on 17. sept. 2009 at 17:19
Eesti NSV ülemnõukogus Eesti iseseisvuse poolt hääletanud Johannes Kassil sai Keskerakonna Vene poliitikast kõrini ja ta otsustas erakonnast välja astuda.
Täna luges Pärnu linnavolikogusse kuuluv Kass volikogu istungil ette avalduse, milles palus end Keskerakonna nimekirjast kustutada.

“Viimastel aastatel on Eesti Keskerakonna liidri ja juhtkonna tegevus vastuolus Eesti põliselanikkonna huvidega,” rääkis Kass. “Ei taheta hinnata Eesti rahva ennastsalgavat võitlust stalinliku Venemaa vastu. On unustatud, kui laastav ja kannatusi tekitav oli 50 aastat Nõukogude okupatsiooni, mille jooksul toimus sihikindel Eesti rahvastiku koosseisu muutmine, mille taaka nüüd me kõik kanname.”

Kass kõneles, et üha sagedamini vastandub Keskerakond end valitsusele ja Eesti Vabariigi poliitilisele suunale. Ta tõi näiteks erakonna vastuseisu Euroopa Liiduga ühinemisele, kuid samas europarlamenti kandideerimise, “pronksiööl” valel kaevikupoolel olemise ja üha suurema semutsemise venekeelse elanikkonnaga, kellest enamus on Kassi hinnangul sisuliselt viies kolonn.

Kass avaldas imestust, et Tallinna linnapea Edgar Savisaar käitub nagu riigijuht ja ajab iseseisvalt kahtlast välispoliitikat meile ohtliku idanaabriga. Ta leidis, et Keskerakonna liidri ja juhtkonna tegevus on Eesti riiklust ohustav ja seestpoolt õõnestav, ning palus end seetõttu Keskerakonna nimekirjast kustutada.

Kass ulatas oma lahkumisavalduse ja liikmekaardi Keskerakonna Pärnu organisatsiooni esimehele Mart Viisitammele. Keskerakonna liige, kuid linnavolikogu keskfraktsiooni mitte kuuluv Koit Pikaro plaksutas.

Kass oli üks Pärnumaa Rahvarinde asutajatest ja Eesti NSV ülemnõukogu liige, kes 1991. aasta 20. augustil Eesti iseseisvuse poolt hääletas. Praegu kuulub ta linnavolikogusse, kuid eelseisvatel valimistel ta enam sinna ei kandideeri.

Allikas: Pärnu Postimees

Lisa kommentaar