Est Land

Peipsi-äärne sibulakasvatus näitab kadumise märke

In Eesti meediast on 7. sept. 2009 at 11:02
Peipsi-äärne sibulakasvatus näitab kadumise märke, kuna noori sibulakasvatajaid ei ole peale tulemas ning vanad tegijad ei jaksa enam.

Põlvamaal Lüübnitsas elava Anatoli Burlakovi sõnul on ajad sellised, et üle Eesti tuntud Peipsi-äärne sibulakasvatus on hakanud hääbuma, vahendas ERR uudised rahvusringhäälingu raadiouudised.

Aastaid sibulat ja küüslauku kasvatanud Burlakovi sõnul on sellel mitu põhjust. Esiteks ei taha noored enam sellise vaevarikka ja palju tööd nõudva alaga tegeleda, vanurid aga enam ei jõua ning igipõliseid sibulakasvatajaid pole enam kuigi palju alles jäänud. Teiseks on suured probleemid saagi realiseerimisel.

Burlakov lisas, et millegipärast ei taha kokkuostjad Peipsi-äärset ökoloogiliselt puhast ja suurepäraste maitseomadustega sibulat võtta.

Ka on pakutav hind, ligi 2,5 krooni kilost, liiga väike, et sibulakasvatus end kuidagimoodi ära tasuks.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: