Est Land

Peipsi-äärne sibulakasvatus näitab kadumise märke

In Eesti meediast on 7. sept. 2009 at 11:02
Peipsi-äärne sibulakasvatus näitab kadumise märke, kuna noori sibulakasvatajaid ei ole peale tulemas ning vanad tegijad ei jaksa enam.

Põlvamaal Lüübnitsas elava Anatoli Burlakovi sõnul on ajad sellised, et üle Eesti tuntud Peipsi-äärne sibulakasvatus on hakanud hääbuma, vahendas ERR uudised rahvusringhäälingu raadiouudised.

Aastaid sibulat ja küüslauku kasvatanud Burlakovi sõnul on sellel mitu põhjust. Esiteks ei taha noored enam sellise vaevarikka ja palju tööd nõudva alaga tegeleda, vanurid aga enam ei jõua ning igipõliseid sibulakasvatajaid pole enam kuigi palju alles jäänud. Teiseks on suured probleemid saagi realiseerimisel.

Burlakov lisas, et millegipärast ei taha kokkuostjad Peipsi-äärset ökoloogiliselt puhast ja suurepäraste maitseomadustega sibulat võtta.

Ka on pakutav hind, ligi 2,5 krooni kilost, liiga väike, et sibulakasvatus end kuidagimoodi ära tasuks.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: